Javier Gómez Chavarro, egressat del Màster de Gestió cultural, ha estat un dels doctorands seleccionats per assistir a l’esmorzar de treball amb els jurats dels Premis Rei Jaume I el 3 de juny. L’Escola de Doctorat tria a 8 doctorands de la UPV amb millor expedient, un per cadascun dels 8 àmbits de coneixement que els conformen els premis. És una oportunitat excel·lent per conéixer personalment a científics destacats i de rellevància internacional.

Per a Javier, diu, “representa la possibilitat d’enriquir la meua mirada i el meu desenvolupament personal gràcies a l’intercanvi d’idees i punts de vista a partir de diferents investigacions, estudis i anàlisis”. A més, ens comenta “és molt important per tal d’ampliar la nostra percepció al voltant de l’àmbit de l’emprenedoria i el compromís social”. La investigació de Gómez Chavarro es centra en la salvaguarda del patrimoni immaterial als festivals de folklore des de la perspectiva de la gestió artística i cultural dels diferents actora que fan possible el festival.

A més del procés d’escriptura de la seua tesi, també treballa en un projecte documental sobre la investigació que generarà una obra audiovisual entorn de les vivències del festival de folklore, les mocions que genera i com aquestes han perdurat en el temps malgrat els problemes que tenen any rere any. Aquesta producció, afirma, “servirà com a crítica, donant major visibilitat a aquest tipus de festivals a través del cinema”.