Titulat en Magisteri per la Universitat de València, Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València i Master en Museologia per la Universitat Politècnica de València. És Director del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, del que va ser Cap d’Exposicions i Didàctica.

En l’àmbit de la docència ha sigut Coordinador del mòdul de museografia del Master en Gestió Cultural de la Universitat CEU San Pablo (2008-12), on impartia l’assignatura “Políticas culturals i la seua gestió. Gestió de Museus”. En el Master en Gestió Cultural imparteix el Seminari “Didàctica d’Exposicions”.

Ha sigut Coordinador d’activitats culturals de l’Ajuntament de València (1981-84), Director del Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació de València (1989-92), Director de Teatres de la Generalitat Valenciana (1993-95), Tècnic Superior de Serveis Culturals responsable de les àrees de Formació i Publicacions del SARC (1996-99). Responsable en el Museu de Prehistòria i de les Cultures de València dels programes culturals i didàctics (2000-03). Cap de Difusió i Didàctica del Museu de Prehistòria de València i del Museu d’Etnologia (2004-07) i Cap d’Exposicions i didàctica del Museu Valencià de Etnologia (2008-15).

Entre les seues publicacions destaquen:

  • Tamarit, F., Sebastià A.(2012) Exposiciones y didáctica, ¿caminamos juntos?. En la revista de museografia Mus-A de la Junta de Andalucia.
  • Tamarit, F., Seguí, J.R (2011) Las Nuevas Salas Permanentes del Museu Valencià d’Etnologia. En Actas del VII Encuentro Internacional ICOM España: Actualidad en Museografía. Madrid. ICOM España.
  • Tamarit, F., Seguí, J.R (2012) Les Sales Permanents del Museu VAlencià d’Etnologia. En Caramella, Revista de Música i Cultura Popular, nº 27. pp: 80-85. Carrutxa, Solc Tramús (eds). Prats de LLuçanés, Barcelona.